Pengikut

Jumaat, 1 Julai 2011

cara-cara mengesan kamu sedang ditipu oleh buaya aka playboy besaq!!!

assalammualaikum....

direct to the point!!!
selalunya melalui pembacaan orked,cara-cara nak mengesan penipu banyak kaedah yang kita boleh gunakan..tapi cara-cara nak mengesan semuanya adalah bila berhadapan dengan orang tersebut..bagaimana pulak dengan penipu-penipu di alam maya yang kita tak nampak dengan nyata???? OMG!!!!

jom kita tengok apakah cara-cara mengesan kita akan menjadi mangsa penipuan dia!!!

1.) dia selalu tunjuk dia ni sangat sedih dan kesian!!!!
 hummm...demm u!!!!! konon-konon anak kampung...miskin..berusaha mencari duit sendiri..sekarang dah berjaya, dan ditinggalkan kekasih...huishhhh,macam dalam dramakan...tolong la,apa cerita ko nak reka-reka tu rasanya tak payah lah...humm..kalau di alam nyata buat habis air liur ko je kan,kalau di alam maya,rasanya buat letih jari jemari ko yang kasar  tu ja menaip...


2.) mengcopy balik ayat-ayat yang kita post kat wall fb.
ni salah satu cara...konon2 nak tarik perhatian kita...aishh,tolong la weh.....stop la permainan yang kelihatan tak berapa nak pandai tuh...hummm....konon-konon nak bagi hati kita ni terusik...rrrrr....xterusik dan tersentuh langsung....meluat ada lah....

3.) hantar PM (private massage)
hummm..ni satu lagi...dia tak kan post kat wall ka,kat mana2 ka yang boleh orang lain nampak...tapi dia akan pm kita cakap nak berkawan ka apa ka...dia cakap nampak kita sangat cantik,manis dan sebagainya..humm...what ever lah kan...gaya ayat dia melambung-lambung memuji kita sampai langsung tak boleh pakai...hummm...kalau kita respon dapat lampu hijau la dia...

4.) merayu dan merayu mintak no phone.
adeh,dia akan mula membolok(bahasa terengganu) kan diri dia aka menyerabutkan diri beliau meminta no anda sampai anda bagi.dia akan mengatakan diri dia ni single mingle dan tengah mencari jodoh la pa la bagai...adeh....zaman sekrang hat da anak dua orang pon duk kata single adoiii......so macam mana???

p/s: humm...rasa nak berblog kembali lepas ada penipu nak tipu kawan saya..hopefly kawan saya tak tertipu lagi...hummm

5 ulasan:

tieykah berkata...

HAHAHAHAHA.

Playboy memang shial.

orkedwangi berkata...

meluat gila dengan playboy hat muka xleh blah kn..

Encik JI berkata...

playboy itu buaya?

Saleh Marzuki berkata...

tak salah kan minta no nak kenal ken ?

hamzah ian berkata...

pergh.. playboy..

katun tu lawak ah.. hehe