Pengikut

Khamis, 30 Disember 2010

2011

hye guys,
waaaa,nampaknya kita dah nak melangkah ke tahun baru..hurm,tiap kali masuk tahun baru mesti setiap orang akan mula meletakkan azam baru untuk dicapai.tapi cammana dengan azam sebelum ni? tercapai atau tidak?
bagi orked, tahun 2010 antara tahun cabaran untuk orked.lagi2 untuk 6 bulan terakhir ni. banyak sangat dugaan datang.tak apa la...semua tu orked akan buat sebagai panduan supaya lebih berhati-hati dimasa depan.


ok,apakah azam untuk 2011?heheh...orked ada pecahkan kepada beberapa bahagian.hopefully sume ni akan orked capai walaupun tak semua.tapi cam mana pun nak jugak buat.doakan orked!

1. keluarga
kat dataran merdeka sewaktu dua adik yg last tu xwujud lagi..yeah3!!

         a. nak jadi anak yang dengar cakap (saya anak yang degil)
         b. kakak yang terbaek untuk adik2^.^

2. adzanneel ismeth asqaree 
gambar taun bila tatau^.^


        a. bagi fokus all out!!!
        b. xmo bagi tekanan,bg suport dpn,belakang kiri dan kanan terhdp beliau
        c. lebih faham luar dan dalam beliau


3. kawan sekelian
gambar dengan kawan2 baek.ada lagi kawan2 bek..xsmpat nak uploud.

        a. nak jadi lebih prihatin
        b.susah sama2,senang sama2
      
4. study

       a. fokus tuk prktikal
       b. pk dalam2 nak sambung terus master/kerja kejap then smbung/kerja
       c. konvo bulan 8!!!(mybe)

5. nurul izani ainun

saya yang hudoh lagi fana

       a. mau bangkit tido awal
       b. tepati janji dan masa
       c. kembangkan sayap (projek besar!!)
       d. hargai orang sekeliling
       e. jaga luar dan dalam diri
       f. tingkatkan amal ibadat.

Isnin, 27 Disember 2010

sicantik bertukar menjadi siburuk!

hye guys,wassup!!!

waaa,kamu sangat cantek!!!
sekali tengok tak puas,
kamu cantek!

sicantik mau berkawan dengan saya!
saya teruja boleh berkawan dengan kamu,
saya selalu tengok kamu sicantik!
tak puas saya tengok kamu!

hari berganti hari,
bulan demi bulan,
kita makin rapat,
kamu kata saya pun cantik,
saya gembira,
hati saya berbunga-bunga!!!

hakikatnya,
kamu memang cantek!
tapi hati kamu busuk!
kamu gunakan saya!
kamu sebernanya buli saya!
kamu tipu kata saya cantik!
kamu cerita buruk saya!
kamu memang cantik!

terima kasih sicantik!
bagi saya kamu memg cantek!
tapi hati kamu buruk!
berubahlah sicantik!
agar hati mu bisa menjadi secantik wajah mu.....

p/s:kisah benar!

Isnin, 20 Disember 2010

Perempuan suka emo bila tak dibelai?

ahakkkksssss....

hye guys....

salam tuk semua kawan2 sekalian.berkenaan dengan entry kat atas tuh, hurmmm........cam na nak cakap ek... hurmmmmm...Yup,,,,memg perempuan akan mula beremo apabila tak dibelai.. dibelai mksudnya disini bukan nya memerlukan sentuhan or what ever in ur mind my frnd...but, dibelai maksudnya tak diberikan perhatian. bila col xpickup,then msg 2,3 jam bru reply.. ajak date ada ja alasan...thats why ler para-para gadis  diluar sana akan mula beremosional apabila tak diberi perhatian sepenuhnya untuk incik-incik jejaka diluar sana.

duhai gadis-gadis,
orked faham perasaan kamu semua...sob3..T.T ramai kawan-kawan orked tengok,perhati dan lihat tindak tanduk mereka dalam dunia yang dianggap menjanjikan kebahagian yakni dunia percintaan. kadang-kadang perempuan akan jadi beremosi bila apa yang dia harapkan dari incik2 laki-laki tak dapat...orked faham perasaan kamu yang rasa macam hampa gila duk menunggu bf col, duk tunggu msg dari sang kekasih pujaan hati..adehh,,tapi kadang-kadang duk tunggu2,tertdo jugak akhirnya..bangun2 tengok tak de langsung tindakan refleksi daripada incik kekasih...pedih kan..ahaks.....
cik gadis akan menangis sebab sakit hati dengan sendiri.

kadang-kadang cik-cik gadis ni  leh menangis sebab sakit hati terlampau. menangis sebab tengok kat Fb incik kekasih dia tuh da komen2 dengan perempuan lain dengan dia tak dak lgsung,duk da gambar dengan perempuan lain dan sebagainya...teruk kan...orked sendiri kan kalau kawan-kawan terlampau sakit hati dan menangis sebab laki2 itu, cik orked akan join sekali menangis.dan perasaan nak p tumbuk incik kekasih kawan cik orked tuh sebab buat kawan cik orked menangis.

Ada juga yang dialami cik-cik gadis dimana dieorang bila nak kuar mesti kena cakap dulu dengan incik kekasih mereka.tapi incik kekasih mereka adaka cakap nak kemana? yang ini jugak antara masalah yang pernah diajukan kepada cik orked.cik orked bukan doktor cinta yek,tapi sekadar mendengar kawan2 cerita..

cik gadis sekalian,
rasanya tak payah la kita duk emo teruk-teruk.kalau dieorang tak pickup kol, tak reply msg, mesti dieorang ade kerja nak buat. tak pun incik-incik jejaka duk tengah lepak dengan kawan-kawan dieorang. dieorang tak nak la kang duk men2 msg sambil duk lepak dengan member, terus kena perli dengan kawan-kawan yang sedang melepak sama2..cik gadis tak kesian ke dengan incik kekasih cik gadis bila diperli2...kesian kan..so hopefly cik kksih memahami dan menunggu waktu yang sesuai ek.kita sebagai perempuan kena la bagi space dia dengan kawan-kawan. takkan la nak berkepit je kan.... pasal menangis bila tengok komen2 incik kekasih dengan perempuan len lak..hurmm...cik gadis, dieorang pun perlukan kawan.samada boy or girl. wake up plis...jangan terlalu mengongkong melainkan, ada melainkan disini yek, incik kekasih kamu itu secara terang-menerang mahu mengorat...apa kata cik gadis terus ja join komen2 dieorang..itu yang terbaik.sama-sama berkenalan dengan kawan-kawan baru mereka...jgan terus menghukum tanpa menilai dahulu yek..mana tau kamu pun leh tambah kenalan dengan kenalan baru mereka itu.. tak pun apa kata kamu keluar untuk shoping dengan kawan2 kamu. jangan duk tunggu dieorang saje. kamu de kawan jugak.apa kata kamu ajak mereka lepak sekali bincangkan hal2 dunia masa kini..(gosip menyeronok kan perempauan, kata orang la..)ahakssssT.T

incik jejaka,
cik orked faham koram pun nak ada space dalam bercinta. yang cik orked tengok la kawan-kawan cik orked yang laki2 ni kan, dieorang sangat mementingkan persahabatan. so kadang-kadang mereka akan dahulu kan kawan-kawan dari cik kekasih mereka sendiri. cik orked tau, koram suka keluar lewat2 malam kan...suka lepak sampai subuh kan...suka p men futsal kan.. suka p jamming kan...dan sebagainya lagi la aktiviti koram...

contoh incik2 jejaka yang tengah syok tgok bola dengan kawan2

kadang-kadang incik jejaka sekalian ini malas nak cakap nak p mana-mana sebab tak mahu rasa diri dikongkong...kadang-kadang mereka ini keluar dengan kawan-kawan perempuan mereka, tapi mengkhabarkan kepada cik kekasih mereka keluar dengan kawan2 laki-laki..selalu kan..kan...kan....ni berdasarkan pengalaman kawan-kawan cik orked ahh..incik jejaka tak larat nak gaduh, malas nak pujuk kalau cakap benda yang betul kat cik kekasih masing2.ada yang kekasih yang memahami ok la..ada yang dapat yang suka merajuk, style susa nak pujuk, incik jejaka merasakan better tipu la dari cakap betul. dan menipu ini disifatkan sebagai tipu sunat...ahaksss...incik jejaka diperingkat permulaan je mampu nak melakukan sesi pujuk memujuk ni.lama-lama, malas nak hirau.rsanya hal itu selalu kot berlaku.

incik jejaka sekalian,
apakata untuk tidak memberi tekanan yang melampau tu, incik jejaka just pickup col cik kekasih dan cakap apa incik jejaka tengah buat. contohnya tengan lepak, tengah buat kerja. dan kalau rasa tak mahu diganggu oleh cik kekasih dalam melakukan aktivti bersama rakan2, incik jejaka just cakap nanti kita msg/ cakap lain.. cik orked rasa cik gadis diluar sana akan faham dan akn jugak cuba memahami apa yang diinginkan oleh incik jejaka mereka. kalau incik jejaka tak buat macam tu, dalam kepala cik gadis sekalian mereka akan pikir macam-macam. mereka akan mula memikir teruk-teruk...memang la macam semacam..tapi itula kenyataan. incik jejaka juga spend la masa sikit untuk cik gadis ni untuk bermsg2 atau pun sembang dengan mereka dekat telepon.. sebab mereka akan berasa gembira bila dapat spend masa dengan bermsg dan cakap telepon dengan kamu tau^.^.....tak pu kan, cik orked sugest la ek, sebelum kamu lepak dengan kawan2, apakata kamu msg cik kekasih kamu dalam 5,6 keping. then keluar la bergembira..

ehhehehhe, cik orked just tulis entry ni berdasarkan pengalaman2 dan aduan yang diterima..cik orked faham persaan cik-cik gadis sekalian. cik orked juga mahu juga faham perasaan incik-incik jejaka diluar sana. sebab tu la apa yang pasangan kita buat , kita harus think positive..sentiasa, sentiasa dan sentiasa positive...benda-benda ni semua untuk mengelak daripada berlaku nya pergaduhan akhirnya membawa kepada kehancuran sebuah percintaan yang indah...cik orked pun tatau kenapa cik orked tulis benda ni.
sekian...

p/s:saya bahagia bersama dia.

Isnin, 13 Disember 2010

hidup umpama papan gelongsor di taman permainan

kadang-kadang aku rasa hidup aku sangat sempurna,
kadang-kadang aku benci dengan hidup aku,

orang kata aku senang,
orang juga kata aku bahagia,
orang juga kata hidup sempurna,
tapi taukah mereka itu aku sebenarnya....
aku juga pernah merasa susah,
aku juga sentiasa berada dalam kecewa,
hidup aku tidak sesempurna yang digambarkan...

kata orang hidup umpama roda,
sekejap diatas sekejap dibawah,
ahhhhh...bukan!!!semua itu bohong sahaja,
aku rasa hidup ini umpama papan gelongsor...
ya papan gelongsor di taman permainan,
orang ketawa dengan falsafah aku,
mereka kata falsafah aku itu falsampah,
apa aku peduli....

Sabtu, 11 Disember 2010

kamu tolong faham aku...

bunyi kipas bising...
bising sangat... 
aku benci suasana bingit ini..
tapi sape aku mau memberontak?
sape aku mau nyatakan ketidakpuasan hati aku..

bunyi kipas bising...
aku jadi pening..
aku mahu teriak..
tapi sapa aku mahu teriak dan jerit...
sapa aku yang mahu berteriak dan menjerit sesuka hati disini....

aku tau,
aku juga sedar..
aku sedar dan tau sapa diri aku,
aku bukan sapa-sapa,
bukan sapa-sapa untuk kamu,kamu dan jugak kamu....
aku sedar akan realiti itu..
aku bukan tuan puteri,
aku bukan jugak anak menteri...

kamu disitu,
ya,kamu....
kamu boleh kah tenangkan aku sebentar?
oh,tak mengapa,
aku faham riak wajah kamu,
tingkah laku kamu,
kamu juga sama sahaja dengan mereka itu..
aku tahu aku bukan yang kamu mahu,
hanya diri aku sahaja bisa sejukkan sendiri rasaku,
kerana aku ini bukan sapa-sapa untuk kamu,kamu dan kamu...
hye guys..
so long tak update my luvly blog...actly,many stories nak story..tapi ketiadaan intrnet kat umah di tangjong malim bumi bertuah menyebabkan tak dapat nak update my blog..actly dah kene ptong coz orked dah xtgal kat tg.mlim lagi dah pasni..adeh,sedih...banyak kenangan yang terindah kot....

today orked nak story pasal ritu orked dan kawan2 baek orked p cari umah sewa area sg.buloh...susanye cari umah sewa....tolom....tolom...sape ade rumah untuk disewa kat area tuh??plis give to me...sampai sekarang lum jumpa rumah lagi... that day i drive...penat jugak la.tapi enjoy la.jangan tak caye lak orked siap drift lagi atas highway....hahhaha...orked tak mampu lagi nak beli kreta so kami pun sewa la dr junior kami..tapi tuan punya kereta ni boleh dikatakan agak cilakak...adeh,kenapa orked cakap macam tuh? hurmm,story die agak panjang le...awal2 tu kreta tak boleh nak start..mcm ada je halangan kami hari tuh..siyesly mod agak spoil..tapi sbb azam oked dan kawan2 yang tinggi siap bangun awal gila nak p cri rumah ritu...kami cadang-cadang nak gerak kul 11 tapi leh gerak kul2.klu ikut mak orked ni klu kita dah gerak pastu patah balek umah cnfrm ah dia xbagi p..sebab dia kata mesti nanti tengah jalan de benda xbaek berlaku...

orked,erna,ayu ali,ipang

oked bawak dlm 110 je...pecut kne pecut..sbb nak cpat la..tkot nti gelap susa da mau cri umah..mula2 p area bandar baru sungau buloh..kami cri tempat kami nak praktikal tu..secara kebetulannye de umah flat n apartmen depan tu.so kami tanya la.flat tu dah full gila kot manusia kat situ..tapi kami try gak tanya mana nak tau kot2 ada ksong..memg tak dak..kami try tny kat apartment tu...memg tak nampak pun notis2 nak bg sewa ka apa ke..so kami try tny guard situ..then dia kata da yg ksong..then he give us phne number tn umah tu.actly kami dah col,tpi umah tu dah de org sewa...sedih kot....tapi die cakap nanti bulan satu dengan bualn dua ada kosong.so nanti die akan col blik kami bila ada.so oked dgn kawan baek oked erna tgal la phne nmber tu dicntact...sbnrnye oked dgn erna prktikal skali.ipan dgn ayu pun kat sg.buloh.tapi area saujana utama.jarak saujana dgn kami just 10 mnit je..tapi klu duk jauh2 myak lagi..

then after pusing2 bndr baru sungai buloh kami pun ke saujana plak..turn ifan dgn ayu lak mencari..agak senang dieorang cari rumah..sewa pun tak de la mahal.dieorang akan duk kat aprtmen iris yg sblah dgn sk dieorang je..after cri umah sewa tu, kami lepak dengan kawan ipan dgn ayu yang bernama wan..wan ni keje jd warden kat penjara sg.buloh...siyesly tgok cam tak macam warden penjara jer...hehhehe...




pastu kami pun ke one utama.tgok wayang citer ngangkung..wooo...sangat best kot citer tuh...i like it!!!klu tgok dengan incik awan lagi best neh...rindu kamu incik awan kuh....sempat lak kami buat photoshoot kat sne...pas tgok wayang tu dalam kul brape dah lupe..kami lupe kat mne parking..so melilau gak ah kami cri kreta...then aku bawak kereta ke menghala ke rawang coz aku dah janji dengan mekna yang nak mkn mekdi...hehheheh....sebab bila dah kuar dr wayang tu dah ttp hbis kot sume kedai situ....so sgah la kejap rawang..lahi pun sehala ja...why not sgah makan sat kan...
wajah gembira mekna selepas bawak ke mekdi

wajah gembira ipan selepas dibawak ke mekdi^^

Ahad, 28 November 2010

mug kami ada nama!!!

hye dear...
today nak story mory pasal kejadian semalam...smalm oked dgn kawan-kawan pergi kenduri our lecture..prof zack..dulu prof zack ni ajar kami subjek seni islam perbandingan...i got A that paper....padahal tatau pu jwb apa...ape pon thnks prof coz gve me A...anak die kawen semalam..if i'm not wrong,nama anak dia zul kot kawen dgn nadya..si teruna tu anak dia..tapi siyesly aku berapa ingat...

kat sini oked bukan nak cite pasal kenduri tu okeh...tapi pasal   cndrmata yg dia kasi kat tetamu yg datang tu..atau pun dalam bahasa asing nya ialah souvenirs..dia ada kasi mug dengan telur pindang...yang bestnye oked suka gila kot dapat mug..sebab mug2 oked sudah tatau kemana menghilang...bila musim exam camni,kan suka study lewat then buat air..jadi bila dah bagi mug ni..oked  rasa save le..tak payah duk beli lain...

so malam tadi oked pun mula la guna mug tu buat air milo...sebelum tu oked ada sembang-sembang dengan kawan-kawan oked yang agak crazy mazy ni dua oram ni..oked tanya la sorang ni yang muka ala hindustan ni..weh,lappy ko name pe?die leh jawab "nama laptop aku tahi aye bune(tahi ayam bunai)..adehhh,gilo punye oram...oked tanya lagi,weh apa nama la dia ..then die dgn selambe dan muka yang agak takbersalah jawab "pute"..kami pun gelak ramai-ramai walaupun hanya 3 orang duduk kat ruang tamu.konon2 kami study ahh..padahal sembang lebih...

pas oked buat air milo dalam gelas tu oked pun cakap la kat kawan oked si ipan ni.."pan,pe kate kita bagi name mug kite ni..." oleh kerana tu kami pun habis masa yang lama jugak pikir kan nama mug ni...adehh, susah gak ek nak bagi nama kat mug kita ni kan...bagi nama kat anak nanti macam mana la kan...so kami pun amik la marker hat xleh padam tu atau pun disebut sebagai marker permanant kalau aku xilap... kami pun mula menunjukkan bakat kami atas gelas tu..dan oked rasa kami buleh bukak kedai yang tulis atas mug ka,lukis cantek atas pinggan ke..hahhahaha....

nama gelas ipan "ikut suke ko"..hahhaha..agak kelihatan mengom jugak yek..aku pun tatau pasal apa dia bagi nama tu..mungkin emosi dia tak stabil time tu...hhahaha...motif apa la ekk..tapi aku kesah ape..mug dia...dia punye suke ler..ayu lak bagi nama  "si cupid"hehheheh..katanya watak katak..aku pon ta faham kenapa budak hindustan ni agak obses dengan katak....hurmmm...malas aku pikir...aku la bagi nama "grey"..aku sendri pon sebenarnya tatau apa dan kenapa aku bagi nama ni...aku ingat nak bagi nama awan ja..kan aku terlalu obses dengan awan..tapi aku takot suma aku bagi nama awan nanti busan pulak...so aku bg kelainan seket... nak tgok dak gelas yang kami decorate tu??hahhahha..malu nak tunjuk bakat terpendam kami...


cantek kan....kan..pandai tak kami??berbakat kan kami??hhahhaha..tapi semua tu hanya hiasan..sebab gambar mug yang kmi buat tu xleh tunjuk  sebab mengandungi unsur2 yang sangat ganas,dan diluar tabii...hahhahagambar ni oked amik kat incik google time bersiar-siar....

Sabtu, 27 November 2010

bila aku terlebih jiwa...

aku dan incik bf aku suatu ketika dulu...jgan jeles kamu sume..huhh

malam ini suram.
hujan menemani aku.
tapi aku tetap rasa kosong,
kosong dan kosong...
ya,kosong!!!

kamu tanya apa aku mau,
aku ketawa dihadapan kamu,
masih tidak tahukah kamu apa aku mahu?
atau kamu berpura-pura tidak tahu apa aku mahu.
aku tahu kamu sedang pura-pura,
pura-pura tidak tahu apa aku mahu....

aku mahu gengam erat tangan kamu,
aku mahu lihat awan dan bintang dengan kamu,
ya,dengan kamu.kamu dan hanya kamu,
tapi kamu masih pura-pura tidak tahu,
aku tunduk diam mengerti,
diam mengerti bahawa kamu tidak mahu.

aku mahu pergi ke pantai dengan kamu,
kita berlari..kamu kejar aku,aku kejar kamu,
tapi aku tahu,kamu tidak mahu,
aku pura-pura mengerti,
mengerti yang kamu tidak mahu,
hakikatnya aku mahu kamu mahu...

setiap zarah-zarah dalam hati aku ada kamu,
mengalirnya darah dalam tubuhku ini ada juga kamu,
dalam hati aku penuh dengan nama kamu,
ya...kamu,kamu,kamu dan kamu....
hanya kamu.

Khamis, 25 November 2010

pembuli pun ada hati mau kawen??

wassup guys...
biasanya malam2 baru aku memblogkan diri aku..tapi oleh kerana ada satu benda, i means de pkara yg buat aku rasa macam tak sabar nak tulis....jap2, nak gelak dulu puas-puas..hahhahhahhaha.....alahai....adeh,sakit jiwa seketika....

berkenaan entry kat atas,yup!!memg betul...pembuli pun ada hati ka mau kawen???tapi tula..memg lumrah manusia yang punya hati dan persaan.jahat macam mana pun orang tu,memg dia tetap ada hati dan perasaan...tu la pasal banyak sangat perumpaaman atau pun ermmmmm....ape ekk, bukan penjodoh bilangan...ape ek...jap aku pikir jap.....!#$%^^&*.....ok2 da dapat...simpulan bahasa yang digunakan untuk manusia2 ini...for example macam "muka ganas, hati bunga2", "muka ganas,tapi jiwang beb!"....hehhehehe... tu perumpaan yang aku dgn kwan2 guna la ek..harap maklum...koram jangan lakpergi cari dalam kamus dewan ka, kamus simpulan bahasa ka atau pun kamus oxford...confirm tak kan ada ekkk.....

okeh,ceritanya bermula begini...pagi tadi kan(sebenarnya tak berapa pagi pun), tatkala mata aku bukak, cik lappy kesayangan aku capai then aku tekan punat open neh...hurmmm...bersiar2 dengan cik lappy agak menyeronokkan...then aku ajak incik lappy singgah kat tempat yang bernama facebook...hehhehe..aku godek punya godek....then ternampak la sebuah perutusan yang diberi nama kad kawen...aku gelak bukan men lepas tgok...macam lawak pon ada....hurmmm...hahahhahahaha...mintak maaf..saya agak kurang sopan pagi ni kerana bergelak ketawa tanpa segan silu dengan incik lappy saya..


ini la kad kawen yang aku maksudkan

                         jemput datang ek kenduri dia ni..dia sembelih lembu sangat banyak..harap maklum...


okeh...dia ni memg pembuli...hahhahah..yang lawak nye da nak kawen..ritu raya ada dia datang time rumah aku buat open house....tak de lak time dia datang tu dia cakap nak kawen....aku tak de plak add fb dia..tapi boleh view lah.....dah tak private...so boleh la aku tgok....skali dengan kat wall dia...da gambar dia dengan awek dia..opsss,bakal isteri incik shadat..so,macam biasa, antik..mana mau sapa orang tak cantek..hahahhahah..sori yek shadat aku kutuk sket...tapi aku rasa dia takkan baca blog aku sebb tu aku macam ada keberanian nak tulis...hhahahahah

kenapa aku kata dia pembuli??hehhhehe...dia ni pembuli teruk kot....tapi dia ni baik...antara kawan terbaek aku zaman sekolah dulu...hehhehehe..tapi pembuli jugak...dulu zaman sekolah dulu dalam kelas aku seorang ja perempuan..hat len semua lelaki...so, aku dikelilingi oleh pria2 terhebat...woooo....tapi biasa saja..tak de persaan syok ka,apa ka....oleh kerana berkeadaan begitu, aku selalu dibuli....boleh dikatakan dalam seminggu tu, sekolah kan 5 hari, 3 atau 4 hari aku akan menangis sebab dibuli oleh kawan-kawan aku yang cukup aku sayangi dan rindui tu....lawak kot klu ingat balik semua tu...tapi dulu style sakit ati gila kot...rasa nak tumbuk ja dieorang time buli aku tu..

macam mana aku boleh duk dalam kelas perempuan sorang???hehehhe..malu mau bercerita...dulu aku sekolah teknik...kelas tu aku sorang ja perempuan...awal2 masuk dulu cikgu cakap ada lagi perempuan nak masuk kelas ni.....so aku tunggu punya tunggu sampai tingkatan 5 tak dak pun...so aku pasrah ja bila sorang perempuan..kelebihan bila dalam kelas aku seorang ja perempuan ialah first, aku menjadi glemer..bukan sebab apa pun, yela kelas dkat dengan kantin kot..tiap kali orang lalu mesti tgok kelas aku..sebb jarang kan perempuan sorang ja..macam unik ah..padahal tak unik mana pun...tapi xde la glemer pun..kira orang boleh kenal la..second plak, cikgu-cikgu akan bagi perhatian sepenuhnya kat aku oleh kerana aku perempuan sorang ja..ketiga lak, apa-apa jawatan pun cikgu akan bagi kat aku...sebab aku wakil tunggal gul kelas ni...

yang tu kelebihan..yang keburukannya pulak, first, oleh sbb aku sorang ja perempuan,  susun meja aku,menyapu aku,lap tgkap aku...bak kata suma aku la...tapi kadang-kadang ada jgak..diulangi yek, kadang2...hahhaha..bese la...laki2 nak buat keja macam tu mana macho....second lak, bdak2 kelas aku menggunakan aku untuk menghantar surat berbau cinta dieorang kepada orang yang dieorg nak anta...hurmmm..aku dijadikan posmen yang tak bertauliah....aihhh...lawak kot ingt balik...kadang2 aku disuruh dieorang ejas awek tuk dieorang,...yang ni paling aku tak suka...masalahnya dieorang ni bukan mau pun...saja mengada2...macam mana pun akan paksa jgak aku...kadang2 saja dieorang nak men2 kan gul-gul tu...saja nak tgok gul tu macam mana...tapi aku la posmen mereka...wooo....indahnya alam persekolahan aku dulu....hahhaha...ketiga lak, kalau dieorang bosan, aku dijadikan mangsa dieorang...contohnya peristiwa ikat tudung aku blkang kerusi..sampai aku nak bangun tu tudung tu tertarik smpai separuh kepala aku ni nampak...malu siot...haishhh..ada skali tu sorok kasut aku sampai aku nak balik asrama dulu pon tak boleh..
banyak lagi....kadang2 dieorang suka kata kat aku macam2 sampai aku menangis..last-last ada jugak yang jenis berhati perut tu datang pujuk balik....hahhaha...lawak siot....korang pun msti ada kengan yang xboleh nak lupakan...sekarang dieorang ni ada jugak yang da kawen...lama aku xjumpa dieorang ni...siyesly aku sangat rindu kan dieorang walaupun dieorang selalu buli aku...sebab kadang2 dieorang ni sweet kot..hahaha..hero aku suma nih...gila,aku bangga kot duk kelas tu...ingat lagi time aku masuk bengkel..ofcoz kena panjat2 suma..buat keja..kadang dieorang la tolong aku buat2 keja bengkel...dieorang selalu sangat tlong aku sampai aku jadi tak pandai...yela,dah tolong buat suma sampai aku jadi tak pandai dan aku tak buat benda2 tu kan...banyk la....wooo,...sampai esok tak habis aku cita ni...syok!!!!

berbalik kepada pembuli tadi,dia ni kawan baik aku jgak kat sk dlu...yang lawaknya dulu, dia ni kan style jaga rambut kot....siap bawak spray rambut mai sekolah..sebelum rehat ka apa ka duk spray ah rambut dia tuh..spray lak bawah meja.konon2 nak cover la ekk..hahahhaha....tu masa form 4 la ekk...dia ni jenis suka suh aku jadi posmen tak bertauliah.....tapi dia ni pandai gila kot..dasyat kot kalau belajar..pernah jadi best student sekolah aku....tu yang aku bangga duk kelas tu wlaupun aku xbrapa nak pandai...dia ni jenis banyak mult..pandai gila matematik...suma dia pndai...kecuali...ada kecuali yek..bahasa inggeris....hahhahah..dia pandai yes...noooo..okay...i love u....tu ja dia pandai..hahahha..sekarang dah pandai skit kot...hahahha...tiap kali ujian duk tiru bhasa inggeris aku...sebb aku dpt mrkah pling tinggi..tapi tak pandai pon sbnarnya....

tapi pape pun, tahniah la yek shadat..aku bangga mu kawen awal...hahhaaha......semoga bahagia sampai anak cucu,....



ko laki yang useless!!!

wassup guys...

entry diatas memg aku nak tujukan kepada seseorg..ya lelaki...llaki yg xpnah nak hrgai perempuan...yang xpernah berpuas hati dengan ape yang dia dapt walaupun itu memg terbaek untuk dia!!!!omg!!apa jenis laki2 ko ney hah??

the story begin bile kwan aku msk rumah then nangis2...die dtg kat bilik aku then meluahkan kesedihan yang dia ada...kawan aku ni x boy die dah de gf bru..tpi stil kntek dgn die cakap syg2 kat die...wht the hell u man!!!sori kerana mengeluarkan kata2 kesat macam ni.....aku diajar dengan penuh adab2 melayu wanita pantai timur yang cukup.mak aku ajar bersopan santun,tok aku ajar hormat org tua,cikgu aku ajaq moral kat sekolah...so memang tak patut bila aku mengeluarkan kata-kata kesat macam ni..tapi, yer ada tapi disitu... aku tak suka bila orang sakitkan kawan-kawan aku yang aku sayang...harap maklum...apabila air mata dia jatuh, aku tau dia sangat2 pedih..aku tau dia sangat perit dalam hati dia....

kadang-kadang aku hanya dapat mendengar.kadang-kadang aku dapat bagi nasihat bila aku rasa perlu..tapi aku sangat tak suka bila kawan aku disakiti dan dipermainkan...siyesly aku tak suka.dia cakap sayang sana,sayang sini..oit,ingat sayang tu leh beli kat pasar malam ka?? ada jual rm5 selonggok ka??? aku tak marah kalau lelaki tu berperangai baik..tapi masalahnya kamu berperangai buruk dan suka sakitkan hati kawan aku..aku jugak tak suka bila kawan aku dikasari macam kena pukul dengan laki2 ka apa ka..aku tak suka..



aku pun pnh la knal jantan yang duk kata syg aku,dgn masa yg sama dia pun syg org tu. tak lama pastu syg org tu plak...cpt sgt berubah...pelik aku dengan dieorg ni....kenapa la tak boleh setia???sayang ko tu senang nya nak bagi kat sapa2 yekk..hurmmm....tapi tu dulu la..suatu masa dulu zaman aku tak bertamadun...pe ptut buat dengan laki2 macam ni ek???adakah macam gambar sebelah yana diberi ihsan oleh incik google?
yang ni aku tgah pikirkan....

gmbar incik google bg time aku bersiar dgn die...^.^

siyesly aku sangat sayang kawan-kawan aku walaupun aku merasa kan pada zahirnya aku tak menunjukkan dihadapan mereka...tapi, walau apa pun aku akan sentiasa dibelakang mereka,support mereka walau macam mana..sebab bagi aku selepas family dan  awan, mereka ni lah nadi tuk aku terus hidup, kebahagian aku dan sebab kenapa aku masih kuat disini. jadi, tolom sgt2, jgn skitkan hati orang2 yang aku syg ni...jangan cuba nak buat macam pukul ka dengan orang2 yang aku sayang okeh,kalau tak aku p cari orang yang buat sama orang yang aku sayang...aku ade twando okeh..so leklok skit dgn aku(huh,dgn muka riak..hahhaha)....harap maklum...








                                                                                                             pic aku zmn dulu2 time amik tomoi!

nota berkaki:
saya bukan sibuk hal orang..tapi saya care sebb dia kawan saya..saya sayang kawan saya

Selasa, 23 November 2010

hati aku jiwa rasa...

wassup guys...

semalam aku ada cerita yang aku tak berapa sihat..today, kesihatan aku dah agak bertambah baik. dan yang paling penting aku dah boleh bergelak ketawa bersama kawan-kawan yang cukup aku sayangi walaupun dalam keadaan batuk yang makin teruk...letih batuk sampai dada rasa sangat sakit..hopefly semua ni cepat berakhir...walaupun macam tu, aku nak berterima kasih kat kawan-kawan..kadang-kadang bila ada kawan kita tak kan berada dalam kesedihan...kawan-kawan yang baik mereka tak akan biarkan kita bersedih dan sudi mendengar dan merasa apa yang hati kita rasa.bagi aku itu sudah cukup untuk memulihkan hati aku yang disakiti.susah kita nak faham hati orang.bak kata pepatah lah kan,rambut sama hitam,hati lain2...eh betul ke pepatah ni...aku pun tatau..

sehubung dengan pencapaian sajak aku buat semalam,aku rasa gembira bila ada orang membaca...yang aku paling terharu ada orang suka..terima kasih...mintak maaf,aku tak pandai sangat.baru semalam mencuba.so malam ni aku nak cuba lah buat lagi..tiba-tiba jadi syok..tapi benda ni dia tak boleh buat-buat...semalam aku tulis apa yang aku tengah rasa...its come from my heart....so malam ni aku nak berkanyal dan berimaginasi pasal hati pulak...

hati,
hati kamu ada jiwa,
hati aku ada rasa,
semua hati ada rasa,
semua jiwa yang merasa....

hati,
adakah ada yang mahu rasa,
rasa yang hati rasa,
kadang-kadang semua mahu rasa hati kita,
tapi adakah mereka rasa apa hati aku rasa??


hati perlu berkawan dengan hati,
hati perlu berkawan dengan jiwa,
hati mau bahagia  dengan hati
mau juga bahagia bersama jiwa,
mau bahagia...
mau bahagia...
bersama -sama.

Isnin, 22 November 2010

kamu,tunggu aku....

demam....selesema...dua benda yang agak aku tak berapa gemar..tpi pe yg kita tak suka,yang tu slalu kite dapat....semua ni berpunca dari kesejukan dalam bas tempoh hari...aku bukan boleh duduk dalam aircond lama-lam..hasilnya mcm ni la...seksanya aku rsa...exam makin dekat, aku terus macam ni...hurm,,bertahan, dan trus bertahan..

dalam aku kesakitan,hati aku macam dihempap lagi kayu,batu...dicarik2,disiat...tima kasih tuk itu ....aku dibodohkan,ditipu...aku rsa suma ini pedih......shbungan dengan itu,aku dah remove org2 yg buat aku jadi pedih ni.....perempuan ka laki2 yang dah leh view aku harap maklum....sehubungan kepedihan jiwa aku yang artistik ni,aku dah mereka sebuah sajak yang kelihatan agak bodoh dimata kamu semua...

kamu,
tunggu aku,
kamu tunggu aku sekejap,
aku mahu bercerita tentang hati aku,
ya, hati aku dan kamu.

kamu,
tunggu aku,
aku mohon sebentar,
sentuh hati aku,
sentuh jiwa aku,
apa kamu rasa?

kamu,
tunggu aku,
aku mau kamu lihat aku,
dan aku mau lihat kamu,
mau rasa bahagia sebentar sahaja....

kamu,
kenapa tipu aku?
aku menangis bodoh kerana kamu...
aku terluka bodoh kerana kamu...
aku membodohkan diri aku kerana kamu..

Sabtu, 20 November 2010

kalau xpuas hati cakap ahhh!!!!

wassup guys....

today aku nak luah prsaan sikit...aku dah tatahn ape yang berlaku dengan idup aku  skrg nii,tambah2 lagi hri ni.niat aku buat nak begaduh......aku tatau knape die buat hal...selama ni aku ok je...kdg2 slalu jgak die buat hal...aku sabar...aku cukup sabar......aku anggap sume ni dugaan sume...tpi sampai satu tahap, aku rse mcm meluat...sampai tahap ni aku rse cam nak maki ja...tpi aku bukan ppuan yg duk suka maki2 orang..mak aku ajaq cmna nak beradab,tok aku ajaq aku berbudi bhasa,cikgu aku ajaq cmna nk hormat,.jadi aku sedaq sapa aku,dan aku ingt tuhan...memg aku xmo maki ko..siyes...tpi ko buat aku......dalam kepala aku duk tanya...duk pikir macam2...apa xkena dengan ko sampai ko buat cm neh kat aku????

selama ni aku jaga ko leklok!!!xpnah pon aku cri gduh dengan ko..menyakiti ko  jauh sekali...aku jaga ko...tapi tak sangkaaaa!!!!susu aku bagi tuba ko blas....time kasih yang teramat ko buat aku camni...ko pon tau kan ko sebhgian hdup aku,,,ko sbgian diri aku...dan sebab ko aku msih bnafas...

hidup aku tertekan bila ko macam ni!!

tapi sekarang aku jadi kosong...sumpah...ko malukan aku truk2...selama ini aku diam jer...aku sabar.....aku diammm...kdg2 klu ko buat aku duk diam2 dalam bilik...aku sabar pe ko buat....aku bertenang..klu ko menitik kan air yang berharga aku lap....sumpah dalam hidup ini, aku xsuka dan aku xkan duk senang klu da air jtuh berjuraian..xsanggup aku tgokk...xsgup...tpi ko???sgup tgok aku dalam keadaan mcam ni then berparti plak dengan keadaan aku macam ni...damm!!!!aku tnsion dengan ko!!!aku btul2 tnsion!!!

aku bukan nak mengungkit jaga ko ke ape..tapi aku sedih...xsangka ko buat aku teruk2 macam ni....aku sedih kot...bila ko buat mcam ni, aku rase cam tak bernyawa....ko cakap senang,lupekan pe yg ko buat..tapi boleh ker??aku sakit dengan pe ko buat....

pe yang aku tulis ni buakn bermakna aku dendam dengan ko....bukan sayang ku....tapi aku nak engko bek2 saje...sntiasa dalam keadaan baik duhai incik hidung...aku xsuke la bile selesema..satu kerja aku xleh buat...dah la duk sok seh sok seh dlm bas tadi...orang dalam bas duk dgaq muzik dr incik hidung selama sejam...xbrenti lgsg dia berparti..malu giler...

nota kaki:
tday hidung saya telah mencari gaduh dgn saye.....sumpah benci...perkara yang pling aku tak suka dalm hidup ialah dpt selesema......serabut,semak,rimas sume de time de penyakit neh..tpi de org ckap kan klu kte sakit ni leh hpus dosa2 kcil kite...so hpfly dosa2 kcil aku terhapus dan cepat bek....

Khamis, 18 November 2010

cantik berseri-seri...perlukah?

hello guys...
Hari ni raya kedua raya aji..tpi raya taun ni busan kot...tatau knapa sangat bosan raya taun ni....tonight my adek ajak akuh p bersosial bersama2..bukan p clubbing...tpi just p karoke dgn lepaking bersama2...bila dikemukakan cdgan itu kepda bonda kami,incik abah mendengar permintaan adek kuh itu yg mau guna kreta,lalu incik abah mengajak kami keluaq....sebagai anak yang solehah dan bertaqwa kepada ibubapanya,aku pon ikut la incik abah bersama adek kuh....wlaupun adek kuh itu muka sdikit mencuka,tpi sbgai anak yg sulong aku rela menemani cik abah yg suka berjalan2 dimerata-rata tnpa arah tujuan..

so tepat pkul 8.30 kami kuar...,first skali incik abah telah telah ke cimb tuk transfer duit ke pekerja die...after that aku menemani incik abah mkn char kueh teow then beli perkakas pejabat beliau serta printer hat 4 in 1 tuh....fening aku..adik aku tu lg ler...

yg aku nk cter sini ialah time duk lpak kat mayang vllge depan mydin mall mse tgh mkn char kueh teow tuh, ada la dua oram ppuan yg agak cntek bg aku flyers..aku bce dgn pnuh teliti dan tekun...bce buku stdy x mcm tuh...agak berminat dgn bnda2 cmni...flyers ni pasai bgkel kcntikan hat blajaq solek menyolek tuh....aku cm tertarik ah,sbb hat bg kat aku tu style muka die solek memg cntek kot...len ah hat hlur kat aku tu aku cntek dr dia..sumpah aku xbminat klu  lagu tuh....

tapi aku terpikir,awat bg kat aku...huduh sgt ka aku smpai kne msuk bgkel nih....kejamnya dieorg!!!tpi aku msuk tndas pastu aku tgok ok ja...hhahahah..bukan bermakna aku cntek..tpi xdak la buruk...awat xbg ka makcik hat depan aku duk serebeh ja tuh.....hahhahah...uishhh,cabul btul aku ni kata kat orang..xbek sguh....ishh....

sblum ni aku pnah terpikir gak sebelum p mengajar nanti aku nak belajar cara solekan yg btul...sbb aku bsolek sblum ni xdak tomakdinah lgsg!!!ikut suka aku ja nak leset apa kat muka....so  bila smpai flyers ni kat tgn tu yg aku pk tu...cm best ja klu aku join....bestnya klu aku pndai bersolek....ngeeee....strt pd tu aku duk berimaginasi adakah aku yg xcun ni akan bertukar mnjadi cun mcm lisa surhani......woowww...syok kot klu leh jd cntek pas msuk bgkel ni...
ni megan fox yg sgt cntek bg akuh

kcantikan bg aku memg sgt pnting...bukan aku jer..stiap ppuan kot...dulu aku memg buat tatau ja psal bnda2 ni...tpi sjak awal taun ni, muka aku ni duk nek jrwat...jrwat2 ni seolah berparti dimuka aku ni...xbrenti nek...selain tu gak aku jd alergik dgn seafood....keciwa gila kot sbb xdpt dah mkn mknan laut...pdhal stong, udang tu sume fveret kot....slama 4 bulan aku mgalami kruntuhan jiwa yg trukk...time ni la aku malu gila nak berjumpa dgn org...bulan pertama aku jadi mcm ni,kluar rumah xmo...p kelas duk ttp2 muka...malu gila kot..tpi lama2 mcm leh trima la...tpi memg aku down truk kot...tpi nsib baik time tu aku da kkuatan..incik awan sudi terima baik buruk aku..malah time tuh incik awan sama2 tolom cri produk yg ssuai tuk aku pkai....
tpi parut2 stil ada la...skrg pun alhmdlh,dah kuram....sjak2 aku mkn dnhans ni aku rasa ok la..lagi satu kdg2 aku mkan pati ikan haruan..oram kata dua bnda ni elok sgt2 tuk kcntikan dan ssmbuhkan luka dalaman dan luaraan....tpi dua bnda ni bru sebulan aku try...oram kata dnhans ni tiga bulan bru ah npak efek dia...tpi sebulan pun aku rsa da adaa efek dia..takpa,slow2...kita nak ssuatu tu xbleh ah trus dpt..kna usaha..so aku usaha la mkn bnda2 ni tuk bek pulih blik diri aku ni...

 hat ni muka xbrapa comei,hati dia baikkkk....

siyesly,pa aku npak rini oram laki ni mula2 dia akn tgok muka...bila didapati muka ppuan tu style kiut ka,jelita ka,cumil ka,hot ka, bru ah depa nak ngorat..klu style gemuk,itam depa pk berjuta2 kali...tpi xsemua....aku tabik pada yg b'gf kan yg gemuk,dia ensem dr awek dia,awek dia htam dr dia....pasaipa aku tabik??sbb aku tau,dieorg ni mst jtuh cnta sbb hti budi bukan sbb paras rupa...bgi aku kan,,xpyah la nk cri yg cntek sgt,cumil gila2,yg hot....sbb sume bnda ni xkemana pon...yg pnting hti budi....hti budi ni yg bwak kita kemana-mana...

berbalik kepada bengkel kecntikan tadi,siyesly aku agak minat nak join...lagi pon yuran dia just rm80 ja...bukan apa,nak tmbah pgtahuan dikepala...yg de dlm flyers ni die ckap klu join nti dieoram akan jaq solekan siang,solekan malam,smokey eyes,penggayaan diri,gaya rambut dan tips kcntikan..door gift jgak akn diberi...bukan tujuan aku blajar mekap ni nak p ngorat laki len..xdak ehh..just tuk kyakinan diri dan tmbah pgetahuan..lagi pun pelajar2 skrg suka cikgu hat cntek2 ja bru dieorg smgt nak belajar...sem depan aku dah nk praktikal..nk kna mgajar..jadi aku kna cntek2 la nk trik phtian budak2..hahhaha.....tpi klu da bdak style memg xdgaq ckap xmo ikut gak,aku sekeh pastu bg gula2..cnfrm ikut pastu...hahhaahha...

aku pon tatau pa aku duk mgarut...jam mnunjukkan dah kul 4.11 pagi...sok time ni mst aku duk ada dlm bas atau da smpai kl....hurmmm...k la..stkat ni dahlu penceritaan tuk hari ni...nanti apa2 crita len pulak...
salam....

Selasa, 16 November 2010

selamat hari raya haji...

salam...
slmt hri raya tuk sume kawan sekalian alam...urmm..today is hri raya....raya aji..raya korban...akuh nk share skit la prsn ati akuh ni smpena raya aji taun ni...

raya taun ni cm tak rse pape....tpi dgn raya jgak aku skluarga dpt kmpul sama2...abah bru ja blik dr penang klu xsilap aku...bawak lemang 3 batang tuk kami skluarga...bru blik...hurmm,kul 1.45 pagi td bru smpai....kami jrg dpt kmpul sama2 lewat dewasa ni....hurmmm..msing2 bz..tatau la nti klu da kwen suma....tpi cmna pon, aku nak mak dgn abah raya skali dgn akuh...aku akan bwak die ikut aku even raya dgn mentua skali...okeh dak??adakah adek2 ku akn bsetuju???hahahha,,,apa aku ksah,aku anak sulong...pape kptsn kat akuh..tpi klu mak dgn abah nak raya kat umah gak xmo ikut aku xkan nk pksakan..kan..kan...kan...

incik awan xblik..so die xsmbut raye...saya rse sayep xbleh raye dgn hati gumbira klau dia xsmbut raya..wlaupun dia jauh nun disana,saya nun jauh disini,,tapi klu dia da kat rumah masa ni hti saya akan tenang berbnding skrg....knapa kerajaan mlysia agak kejam xbg space lgsg  tuk kami smbut raya dgn keadn yg tenangg!!!ni hri raya..pnting kot tuk suma beraya dgn famly...bukan incik awan saja,kawan baru saya cik mimi pon xblik kg raye..alsn die sbb khmis de paper..so xleh blik la..sbb sari jer.....arghhhh,,,,,,ksian mereka ini.......

saya berdoa agar taun depan saya,keluarga sy,incik awan,kawan2 saya,saudara,cikgu2 saya sume dapat beraya dengan hati gembira...takpa la incik awan,taun depan kita raya puas2 yek...kepada yg tak dapat blik kg tu,sabar yek..saya berdoa agar taun depan kamu sume dpt blik ekk...kita raya sama2 dgn hati gumbira ek taun depan.,,,....taun ni style xdak mod tgok lembu kne smbelih...hurmmm...


akhir kata,selamat hri raya aidilfitri..

Isnin, 15 November 2010

uncle seekers dan pemaisuri aisyah????

salam...
rini nk story mory sikit psal blog yg bru je aku bce..hurmm...mcm xcaye jer...ni psal blog uncel seekers...memg cm xpcaye je..tpi dgn gmbar dan blog yg die postkan,adoiiiyai...stkat aku bce ni dah masuk part6 dh...die siap buat bsiri lagi....adoiyai...siyesly blog tu agak memalukan pemaisuri aisyah...aku agak ksian die pemaisuri...

adakah ini dikatakan cinta dan syg???aku xrsa ini cnta dan syg..klu la ini cnta dan syg,pmaisuri xkan dimalukan sebegini....sblum ni aku minat jgak dgn uncle ni coz aku suke la tgok seekers..tpi lpas pgduhan mlut die dgn dato dr fadilah kamsah tu,aku rse die ni cm anoying jer....skrg lak bukak cte cm ni...knon ayh pemaisuri ni hlg cnta die bal..bla..bla...bnde2 ni buat aku lg rse cm terpikir,apakah mksud,tjuan uncle seekers bukak cter2 cmni kat public....

lagi satu yg agak aku gram,leh pulak die bukak crita pmaisuri suh die plih baju dalam @ coli @ bra!!!!bangang apa ko uncle...ko leh bukak cter yg sebegini kat public...rsenye beliau kelihatan agak bdos disitu....apakah tujuan die ek,fkir-fikirkan.......siap tnjuk gmbar pmaisuri pluk die,siap cter la pmaisuri ni pgil die abg tpi die just pgil aisyah ,xpun pgil yaaisyah jer...mgmbarkan mantan pemaisuri agong kite ni yg duk tergila2kan die...adakah ini satu kisah dongeng???yg ni jd persoalan..gmbar dlm entry yg aku tulis ni sume aku amik dr blog uncle seekers tu sndri..xdak aku buat2 ekk...

ni knon msg yg pmaisuri kasi kat beliau la....

yg aku tatahan tuh,die leh kata cnta die ni ala puteri diyana dgn dodi alfayed tuh...xleh blah lgsg..podah lu...adoii...die rse cinta ni antara picisan je dr cnta prnces diyana dgn dodi...nak termuntah jap akuh ketika membacanya..aku rse isu ni akan jd hangat,bile media msuk cmpur dan 1 mlysia akan trus memaki dan menghadiah kata2 yg agak best kepada uncle..tpi aku rse lg la die nak tulis lg,bg blog die lg..die saja guna tektik tu nk bg die glemer slepas jtuh malu dgn kebodohan nya suatu ketika dahulu...apakah ini uncle????
siyesly xptut la die bukak cter ni..hpfly die stop dr tulis bnde ni sume.....so klu koram fre koram leh layan blog die...sini aku sertakan link dr part1-part6..

pemaisuri aisyah part 2
pemaisuri aisyah part3
permaisuri aisyah part 4
pemaisuri aisyah part 5
pemaisuri aisyah part 6

 then after koram layan,koram pk uncle ptut ke dedah bnde2 cmni??ke just nk publisiti murhn??ishh,,,,gram gak akuh..tpi kan pe yg aku bce dr blog uncle seekers ni,blog die stkakt  10.58 malam 13/11/2010 sehingga 11.17 malam 14/11/2010 sebanyak 121,559 orang datang melawat blog die....hurmmm,ofcoz la oram sume akan berpusu-pusu ke blog beliau tuk lihat cite yg hot nih!!!sike la  tuh oram rmai bce blog die..cissss...

Ahad, 14 November 2010

i believe

assalammualaikum....
td aku de tgok tv..tgok brite kat tv3..then de la sbuah drma kat tv3 yg mnrik phtian aku...cte tu best jgak....tjuk die miah oh miah...faezah elai plakon utama cter ni...but,bukan hat tu aku nk cter...nk cter lagu yg die men kan time miah ni sdih.....hurmm..



tpi xpe,aku cter skit  psal cter ni...cter ni mgisahkan miah yg duk kat kg..duk dgn nenek..mak die xmo die..mak die ckap die ni bwak sial kat die...tpi one day mak die amik die kat kg bwak p kl kje jd cleaner..time gaji mak die amik sume gaji die..then mlm tuh cm die meratapi nsib die..hahhh!!time ni la muzik lagu i believe ni kuar....

mse aku dgar lagu ni cm jntung dgn hti aku nii cm bdegup laju jer....hurmmm oh tidakkkk..ini lagu incik awan pnah kasi dlu...time awal2 kami knai....mcm2 lagu la die bg..tpi lagu ni cm slow..cm best ah..aku suka..then dlm cter die men kan lagu ni mau x aku ingt kat incik awan serta merta..ngeeeee...rndu kot...

lagu ni tajuk die believe..lagu jepun.pnyyi die yamaguchi yuko...try la klik kat bwah klu fre dgar lagu ni..best lol.....lagu ni jf lagu tema cte over time...incik awan ni klu xsilap sy minat dgn cter2 jepun..saya pommm.....sgt2 adicted lol.....

video
                      ni vdeo klip die..nmpak vdeo ni style lame skit..tpi lagu die best..layanzzzz....

Jumaat, 12 November 2010

cubaan mengartunkan diri

aiii...slmt mlam..today sgt bsemngat...lpas smlm lalui hri yg cukup mcbar dan mykitkan prsan...tpi xpe..biarkan blalu pergi...chewahhh,bermadah plak...heheheh,

mgu kebelakangan ni aku duk tgok rmai kot duk buh gambar kartun jd pic profile kat fb...so, aku cm tertarik ah...of coz aku tertarik bile aku tgok kartun tu cm muke dieorg....so, i want 2 try lol.....hurmmm..tpi aku tatau cmna nk buat...so one day bile aku bukak fb tuh,aku tgok adek angkat aku pon de jgak...wwoooo,yg best memg sebijik kot cm die..ngeeee...so pe lg...aku pon tny la....hehhehe..

die ni xkedekut..that y aku syg sgt kat die...die pon share la kat aku aplction yg digunakan tuk buat krtun tu..tpi kte kne create sndri la..plih bntuk muka cmne,mata cmna,hidung cmna,,mcm2 la....hehehhe..suka3....^.^

nama sayer orked...umuq saya 15..sy tgah ready  nk pose sbb en.ismeth dh ready nak amik gmbaq...

                                   hai...nama saya en.ismeth..saya suka amik gambar..1,2,3 smile...^.^
                                                    
                                          saya orked..saya ready nak men gtar...ngeeeee:P
this is acap.bf adek sy ecah..

                                    ni anas.... umuq 12 tahun bru dpt result upsr..kiut kan dia ni..^^
                                                  ni ahmad cham..hahaha..bday boy rini^.^

siyesly comel kot kartun2 tuh..tpi kan yg sdih,aku try buat xmcm aku pon...tpi kan,bila aku buat yg encik ismeth punye sebijik kot....chewwah.....ngeeeee.....aku nak amik hat adek aku pya tuh..tpi xleh plak bukak fb die..adoiyaii...so aku amik hat bf die pye...hehhehe..comelkan...so klu koram nak try,leh klik kat http://www.facebook.com/simpleonediy?v=app_4949752878   ...rare kot..so try lerrr

Rabu, 10 November 2010

6minggu, 6 bulan dan 6 tahun kahwin^.^

Sebelum Tido:

6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah ya, mmmuahhhhh.

6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.

6 tahun: Sana sikit lah... Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!



Pakai Toilet:

6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh

6 bulan: Lama lagi ke ke kt dalam nih?

6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pi lah gunung ledang sana !!!



Balas SMS:

6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang...

6 bulan: Trafik jam aah

6 tahun: K..



Dating process:

6 minggu: I love U, I love U, I love U.

6 bulan: Of course I love U.

6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???



Pulang Kerja:

6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih...

6 bulan : I'm BACK!!

6 tahun: Masak apa hari ini??



Hadiah (ulang tahun):

6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni

6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah.

6 tahun: pakai duit u sendirilah apa yg U nak.. i takde duit.



Telefon:

6 minggu: Baby, ada org call u nih..

6 bulan: Eh... Your call...

6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH.... ANGKAT AAAAAHHH!!!



Masakan:

6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak.Rasa pun sedappp...!!!

6 bulan: Kita makan apa malam ini??

6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?



Memaafkan:

6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh?

6 bulan: Hati-hati la, nanti jatuh tuh..

6 tahun: Orang dah ckp byk kali pon tak paham!!



Baju baru:

6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu..

6 bulan: Lah... Beli baju baru lagi?

6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???



Merancang Holiday:

6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?

6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler... Senang sikit tak perlu naik flight...

6 tahun: JALAN-JALAN??? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!



TV:

6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?

6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.

6 tahun: JANGAN TUKAR-TUKAR BOLE TAK..??



p/s: betul ke cmni?? (*_*)

ni i amik kat fb kwan i yg bname nurul aina....die pun de kwn die emelkan..so cm best je,tht y i post kat sini....ngeeee^.^'

Selasa, 9 November 2010

saya penagih dadah

it's raining outside..speaking amerika sat..gagagaga..sjuk sgt2...kpala pun dlm otak duk nak tdo je....hat syiok nye lam kpala time hjan ni ialah psg kipas smpai no 5, tarik slimut n then zzzzzzzzzzzz....mcm pemalas kan...klu aku pmlas,koram de maslh ke...hri ni cm truk skit ahh jiwa aku ney...aku duk emo tul rini.....hummm...jap2 ngis..jap ngis....knape aku mngis????sbb aku rse kcewa..kcewa knape???hurmmm...tu yg jd persoalan...

kdg2 bile kte nak brubah,org xpnah nak time...kdg2 org akan terima,tapi amik mse yg agk lame tuk terime kite...4 exmple, bekas pnagih yg kuar dr pusat pemulihan....depa akan dipndg serong dan meyerong oleh org disekekliling mreka xpsly oram kampum.....y????



sdgkan mreka msuk dlm tu dah dikaunseling,diajar plbagai kmhiran,diajar agama...tpi bile kuar sbb xdpt skongan moral terutmanya fmly mreka jd down....bila dh jd cmni, mreka blik ke jln asl....aku bukan penagih ke,pengedar ke..tapi aku just buat perumpamaan...tjuk tu saja nak bg gempak ja....lalalalala....^.^




klik link dibawah klu anda fre:
http://www.utusan.com.my/utusan/info.aspdt=0716&pg=dn_14.htm&pub=Utusan_Malaysia&sec=Dalam_Negeri&y=2010

ofcoz lah aku agak kcewa,bila kita buat jhatkan...cpat je oram npak bnda tuh....bila kita buat bek....mak aihhh....org yg dah tau saja buat tatau ja...sblum ni bukan men duk kata kat kita buat hat ni la,buat hat  tu la....pntg slh skit ja,lg cpt dr angin depa duk sebaq......mak aihhhh....pa punya mnusia....

kite ni pun mnusia yg fana yg xterlepas dr buat kslpan...so bila dah pnah bt silap,kita jdkan bnda tu sbgai pgajaran kat diri kita...kdg2 bila duk buat silap, bnda tu akan mematangkan diri kita agar one day(speaking amerika sat ) we not do again, and again.....hurmmm....tpi bila kita duk buat silap,kawan2 bukan men duk kutuk...syok tuk dieorg yg kutuk...siap jd bahan dieorg......hal ni myebab kan kita tkot nak cuba ssuatu hat baru....sbb tkot buat silap then tkot jd bahan hiburan scara free kat kwan2....

oh kawan2,slahkan klu aku tsilap...xbleh ka koram cakp 'eh,xpe.....len kali cuba lagi...len kali jgn buat ekkk'
ni dak...depa duk kata camni la " booooooooooo!!!!"....wtf tul kawan2 lagu ni..sori to say like that...tpi hat tu la kbenaran...kenyataan.....knapa sush sgt kita nk bg skongan tuk suport kawan2 tuk lbih maju??atau pun anda akan rsa tercabar skiranya rakan anda lbih maju berbanding anda???oittt,klu cmtu taun bila ngara nak cpai hasrat tun mahathir  negara maju 2020???xkan duk cpai klu prgai duk tang tu lagi....pasaipa nk jeles bila kawan maju skit dr kita??boleh jeles...tpi jgn la smpai kondem la dieorg...tpi jd kan bnda tu sbgai smgat tuk kita bgkit maju sama....akhir kata:

"majulah sukan untuk negara"

Ahad, 7 November 2010

lirik lagu dalam 10 cakap 1 nombor

pos aku kali ni aku bg vdeo skali dgn lirik dia skali...so jom ah kita pakat karoke sama2 lagu yg pling top ketika ini...
video
 
Dalam 10 cakap 1 nombor
Dalam hati aku ada apa ku cakap
Dalam 10 cakap 1 nombor
Dalam hati aku ada apa ku cakap

7 lu cakap ada 7 kereta ku
Siang dan malam enjoy lah kerjaku
Aku nak menari jangan lah lari

Dalam 10 cakap 1 nombor
Dalam hati aku apa ada ku cakap
5 lu cakap 5 kali tambah nasi
5 kali makan 5 minit lapar lagi
Dia siapa lagi sedarlah diri

Dalam 10 cakap 1 nombor
Dalam hati aku ada apa ku cakap

(Music Bridge)

Siang malam kira duit jadi hobi
Bangun pagi sampai lupa gosok gigi
Patut la bau macam ikan basi
Gaya pun sudah macam gergasi
 
Tandoori capati kentaki
Itu semua aku mau makan
Ayam itik panggang
Itu semua abang belikan
 
Ini makan minum sikit kasi kawtim
Kalau tidak kita akan balik kutip tin
Duit banyak lagi apa peduli

Dalam 10 cakap 1 nombor
Dalam hati aku apa ada ku cakap

 (Music Bridge)

Muka ku macam Vijay bergaya
Cakap lu kawan orang tak percaya

Aku pun apa lah kurangnya
Cantik juga macam Aishwarya
 
Dari jauh ku tengok ingat beras punya guni
Datang dekat baru tau ini minyak punya tangki
Muka macam roti canai hangus
Banding dengan ketam, ketam lagi bagus.
 
Apa kau peduli
Duit banyak lagi

Dalam 10 cakap 1 nombor
Dalam hati aku ada apa ku cakap
Dalam 10 cakap 1 nombor
Dalam hati aku ada apa ku cakap

7 lu cakap ada 7 kereta ku
Siang dan malam enjoy la kerjaku
Aku nak menari jangan lah lari
Dalam 10 cakap 1 nombor
Dalam hati aku apa ada ku cakap
5 lu cakap 5 kali tambah nasi
5 kali makan 5 minit lapar lagi
Dia siapa lagi sedarlah diri
Dalam 10 cakap 1 nombor
Dalam hati aku apa ada ku cakap