Pengikut

Isnin, 3 Januari 2011

crash diet!!!

hye guys,
hari ni hari selasa..semalam my sister masuk wad...pening sekejap menyetelkan kerja2 memasukkan die kedalam wad.hurmmm....as a older sister, kene la bertanggung jawab sepenuhnya...adik yang ini selalu sangat sakit..dulu orked pernah baca dalam sebuah majalah,anak bongsu antibodi lemah.dan anak sulong mempunyai antobodi paling kuat...nampaknya betul la tu...T.T

rasa diri ni sangat2 gemok!!!!mencik!!!arghh....so duk belek2 majalah remaja yang baru dibeli tadi cover diana denielle. orked terbaca la pasal seorang perempuan ini pas ptus dengan bf die. akibat terlampau tensen dia pun duk makan tak berenti bagi hilangkan tekanan yang duk ada dalam jiwa raga dia tuh...dari pada ramping dia cakap sekrang dia duk jadi debab...dan baru2 ini, kawan bf dia ada jumpa dia.. kawan kpd bf dia cakap kepada prempuan ini bahawa bf dia tu nak jumpa dia dalam masa terdekat ini..so dia duk runsing la cam mana nak diet bagi kurus dalam masa terdekat ni......

so, doktor dalam majala remaja yang duk jadi penasihat dalam buku tu, cakap la,diet yang paling cepat adalah crash diet.... crash diet ini bahaya sket, sebab dikata kan diet paling extreme......beyonce duk diet style ni....diet style yg len yg mybe len turun cpat delah protien diet...makan protin jer kot...makanan macam nasi,mee sume tu elakkan.so makan protien macam tuna dan what ever lah...2,3 hari without kborhidrat dr tu ckapa mybe badan kita akan menggigil.lepas pada tu okeh lah...

so yang orked berminat ialah sekarang nak try crash diet...crash diet ni bukan la tak makan..cuma pemakanan dia memg kaw2 la kene jaga...ramai duk kata orked tak gemuk...maaf kawan2...saya tetap mau duk diet....

mybe ni antara menu yang boleh jamah masa duk ikut crash diet nehh...klu xsilap..malam ni mybe orked akan search lebih lagi...penat semalam xhabis lagi..nak sambung tido.

Day One

  • Breakfast-Coffee or tea, one piece of toast with one tablespoon of peanut butter, and a half of a grapefruit.
  • Lunch-Five crackers and one-half cup of tuna, coffee or tea.
  • Supper-Three ounces of meat, one cup of green beans, one cup of carrots, one small apple, one-half cup of vanilla ice cream, coffee or tea.

Day Two

  • Breakfast-Coffee or tea, one boiled egg, one piece of toast, one small apple.
  • Lunch-Once piece of toast and one-half cup of tuna, coffee or tea.
  • Supper- Three ounces of meat, one cup of green beans or broccoli, one cup of carrots, one small apple, one-half cup of vanilla ice cream, coffee or tea.

Day Three

  • Breakfast- Coffee or tea, one boiled egg, one piece of toast, one cup of cantalope.
  • Lunch- Once piece of toast or slice of cheese and one-half cup of tuna, coffee or tea
  • Supper- Two frankfurters, one cup of green beans or broccoli, one cup of carrots, one small apple, one-half cup of vanilla ice cream, coffee or tea.

5 ulasan:

~eZmALiZa~ berkata...

ezma pon diet jugak lahh..hehehe..sbb ezma cam da gumuk cikit...hehehe... :PP

nice info dear..do keep in touch.. ;)

orkedwangi berkata...

jom kite diet same2 ezma!!!!
wlcme dear..^.^

♥CIK SHA♥ berkata...

ohh..ingatkan crash diet tu tak makan langsung..hee..nice jugak eh..macam nak try je..boleh kempiskan perot..yeay!!

orkedwangi berkata...

mkn la dear..cume cara pmakan dia len..xpa nti i updte len ok dear psl crash diet nehh

orkedwangi berkata...

mkn la dear..cume cara pmakan dia len..xpa nti i updte len ok dear psl crash diet nehh