Pengikut

Isnin, 10 Januari 2011

crast diet 2!!!!

hye guys...

helppppppp...saya gemokkkk!!!!!


entry crash diet yang lepas agak mendapat sambutan oleh para gadis diluar sana...hehhehhe...nampak sangat la buakn orked sorang ja duk runsing nak diet...hehheheheh...ramai rupanya kawan2 kat luar sana yang duk pikir bentuk dan berat badan masing-masing yekk...biasalah,kita kan perempuan...memang sentiasa duk pikir kan benda tuh...okeh,so jom kita chek apakah crash diet sebenarnya...

Crash diet adalah diet yang mengurangkan gizi dalam pemakanan kita. Diet ini boleh orked katakan agak ekstrem dan tak berapa baik coz diet ni menyekat kalori..sedangkan badan kita amat memerlukan kalori dalam menjalani pemakan yang sihat.. okeh,kawan-kawan tau tak kenapa diet ini boleh dikatakan paling cepat dan menjadi??hal ni kerana diet ini menyekat kalori kebadan kita dan ini menyebabkan berat badan akan cepat menurun bila kita diet jenis ini. Bila xdapat bekalkan kalori ke badan kita, jadi badan kita akan kekurangan nutrisi dan seterusnya melambatkan kadar metabolisme dalam tubuh kita..

klu terdesak macam ni baru kawan2 cube okeh...

siyesly orked memang sikit pon xsugest kawan2 try crash diet ni..orked nak try diet jenis ni sebab de sebab..hahahahahah...aah,....sebab de sebab....jangan tanya okeh..tapi macam nak sugest benda2 ni kat kawan2 orked pikir jugak..yela...takot la jadi apa2 kat kawan2 orked disekelian alam...orked sugest kat kawan2 bila contohnye de la selai baju kawan2 nak pakai nak p kenduri ke,nak p deting ke dalam 3,4 hari xmuat..so orked sugest guna la diet ni sebab cepat.tapi tak elok digunakan secara berterusan kerana ianya diet jenis ni menyebabkan badan kita akan kekurangan nutrisi....



siyesly mencik tengok pic neh...rase macam nak muntah......wekkksss

mengikut pembacaan dan kajian orked,untuk memudahkan proses diet tuh,kita semua kena katakan tidak pada junk food,fast food dan makanan yang dirasakan xelokkk....yupsss....semua sekali..walau kawan2 orked ni makan dalam kuantiti sikit,tapi..urmmm,,,beter jauhi le yek...sebab pemakanan yang bukan saje tak berkhasiat ni tapi lagi duk menambah berat badan kawan2 seterusnya memeningkan kepala kawan2....hehhehehhe

so klu nak try diet ni,leh refer menu yang buleh dimakan pada entry yg lepaih....okehhhh...selamat berdiet kawan2!!!

p/s:diet..diet...diett..diet...lindsay lohan pun join diet style neh....

2 ulasan:

iRa~" berkata...

orked ngan diet la ni?
jangan paksa diri k..
apa2 pun..
all da best!
:)

orkedwangi berkata...

aah...otw..tpi macam hampeh...
hahhahahha...okeh,thnks ira:)