Pengikut

Ahad, 17 April 2011

student bagi kek,saya bagi puding!

wassup guys.....
okeh,hari ni dah masuk 2 bulan 11 hari orked jadi cikgu.....hurmmmm...okeh,perasaan sayang orked kat budak2 ni makin lama main banyak dan makin hari makin ramai lak yang orked sayang...adehhhh,,,,,geram tol...cmna tatau nanti kalau orked dah nak habis??mesti dieorang menangis teresak2 ingat kat orked..okeh,mesti dieorang bace bende alah ni rase nak termuntah....lalallalala...

kembali kepada azali,berkaitan dengan tajuk....oritu orked de update kan yang student orked de bagi orked kek kan...sumpah terharu...so,orked de buatkan puding....tuk pengetahuan kawan2 orked sume,ni first time dalam idop orked buat benda alah ni....hahhahhahaha....sebab student2 yang saya sayang,orked sanggup kot turun dapur....orked buat tuk incik awan sekali...

tau x?orked selalu pesan dekat student orked buat kerja dengan penuh kasih sayang...buat mural,buat kerja2 sume dengan penuh kasih sayang..yang tu orked selalu pesan....kenape kena buat dengan penuh kasih sayang??weyyyy,mesti la..kalau buat kerja dalam keadaan terpaksa mesti kerja tu hampeh.....klu buat dengan penuh kasih sayang,walaupun lambat,tapi tengok la hasilnya...mesti terbaik wokkkk!!!!

so,orked pun buat la benda alah ni dengan penuh kasih sayang....okeh, de gambar yang orked amik masa tengah buat puding nih...memg la tak hebat mana tapi orked buat dengan penuh kasih sayang..student orked cakap sedap,tapi keras skit..okeh,first time...so memg la...okeh...jom tengok gambar2 bawah nehhh
 okehhhh,ni tepung kastard yang paling orked beli....

 susu+tepung kastard then kacau sampai sebati


lepas tu masukkan kedalam agar2 yang direbus dengan air yang tengah mendidih...okeh,ayat tunggang langgang ...adoii...then masukkan gula dan rasa sampai rasa okeh..hahhahahah dan last masukkan koktail

 lepas tu masukkan dalam bekas yang nak letak...orked letak dalam mangkuk kecik ni...comel okeh..then masukkan dalm peti..sejukkan die...

 then orked buat kuah die plak...tuk kuah die,student2 orked ingat kan orked amik yogurt then campur dengan koktaill....sebenarnye orked amik susu isian sejat tu,cmpur tepung kastard,campur air separuh tin,gula dan koktail....siap.....^.^

ni rupa yang telah siap...sedap okeh....
:P

 yang ni orked try tak ltak tepung kastard...sebab orked nak letak warna pink....

 sama jugak macam diatas...yang ni orked masukkan dalam bekas sebab nak balas balik letak dalam bekas yang student orked kasi tuh

 ni keadaan bila benda ni duk dalam peti...chewah....posing sakan puding aku nehhh..lalalalalala

ni dua benda ni orked beli kat econsave..jimat sket duit..lalalalala



2 ulasan:

liyanalalala berkata...

waaaa... cam sedap n simple.. nak try laa... thanks 4 sharing. :)

orkedwangi berkata...

mesti la sdp..try jgn x tryyy^.^