Pengikut

Ahad, 27 Februari 2011

pelajar baling meja pengalaman 21 hari menjadi guru!!!

salam semua....


yup...memang pelajar tu baling meja...yup meja...bukan pen.bukan buku....memang itu meja....ape perasaan orked saat tuh,??? masa tuh dah xdak perasaan....terdiam.....terdiam...jadi blurrrrr......kejadian ni benar2 berlaku okeh.....bukan nak buat gempak ke ape...orked saat ni memang jadi kaku....mau jerit mintak tolong kah,mau menangis kah?mau marah budak itukah??? tindakan orked duduk dan pegang kat dada yang duk berdegup laju dan tahan air mata yang duk bertakung air mata mau menangis....


kejadian campak meja ni berlaku dalam kelas orked.sebagai guru baru orked jadi macam blur,apa aku nak buat neh.....rrrrr,,terduduk diam termanggu melihat satu demi satu episod......meja tu bukan duk kena timpa orked...tapi da student orked antara kesayangan orked yang menjadi panas tiba2...

depa duk usik hat tu,usik hat ni...masing-masing duk mengusik...bila kelas jadi tak terkawal,orked tegur la budak yang kat mata orked saat itu duk tengah mengusik sorang kawan dia....bila nama dia duk kena sebut suma kawan-kawan lagi la bahan dia kaw2.....apa lagi berlakulah penerbangan meja dari tempat duk dia ke tempat kawan hat dia bengang...orked tak bunyi sore apa pun....bukan apa,masa tuh dia duk hangin lagi,,,kan klu orked marah ka apa ka melayang meja atas muka x pasal2....muncul rasa bersalah dalam diri sebab sebut nama dia td...hurmmm,tapi klu bukan kita x tegur takot makin menjadi2 lagi.....

so tuk masalah tuh,orked bia dia tenang tuk masa 5 minit.....pas 5 minit,orked p dekat dengan dia,p slow talk dengan dia...tapi tak menjadi plak....rrrrrr.....dia duk panas lagi campur kawan dia duk men2 kan dia lagi,...sekarang orked berdoa semoga hati dia cepat lembut dan orked tak sabar nak masuk kelas dia tuk minggu ni nak sembang nak amik hati dia balik....kawan2,doakan orked okeh....

p/s:update lambat sebab terlampau banyak sangat benda nak kena buat...

6 ulasan:

eem pearl berkata...

hehehe best la cite akak comel kite ni
sabar jela ngn student
byk dugaan jadi kalo nk jadi seorang cikgu :)

eem pearl berkata...

hehehe sabar jela akak comel kuu..
nak jadi sorang cikgu ni byk dugaannya.huhu :)

jai jaibiz berkata...

ni gambar ngan crita ada sangkut paut ke...??

orkedwangi berkata...

eem:tenkiu eem syg....yup,sy kuat....

orkedwangi berkata...

gambar tu hiasan sehaja okeh...lupa mau tulih bawah tuh

~sHiDaH dAn sAfUaN FaMiLy~ berkata...

ciannye kwn saye ni....
jgn banyk nangis tau.. t budak2 ckp eg manja.. t diorg lagi suke khianat..
cekalkan hati n kuatkan hati k.. cuba tahan air mata ye..
miss u lorhhh!!!!